Over de effecten

LEKKER IN JE VEL, BETER IN BALANS!

Zit je een beetje vast? Massage kan je helpen! Het aanspannen van spieren is een onwillekeurige, natuurlijke reactie van het lichaam op lichamelijke of geestelijke belasting. Bij regelmatige of langdurige belasting, ofwel: overbelasting, kan het lichaam het teveel aan spanning niet meer afvoeren. De spanning zet zich vast in het lichaam in de vorm van knopen of verklevingen in spieren en bindweefsel. Dit kan klachten tot gevolg hebben als bewegingsbeperking, pijn en vermoeidheid. Met deze signalen probeert het lichaam je letterlijk af te remmen. Er is rust nodig om de balans te herstellen. Negeer je de waarschuwingen die je lichaam geeft, dan kunnen de klachten chronisch worden. Een massage kan het lichaam bevrijden van vastgezette spanning.

Het effect van massage gaat echter verder dan ontspanning van spieren en weefsel alleen. Knopen en verklevingen maken (delen van) het lichaam ‘strak’, en kunnen hierdoor lichaamsfuncties als bloedsomloop, lymfestroom en spijsvertering belemmeren, maar ook zenuwen afknellen en de vrije stroom van ademhaling en energie door het lichaam hinderen. Door het wegnemen van de blokkades kunnen deze functies zich herstellen.

Naast het verlichten van lichamelijke ongemakken kan massage ook ondersteuning geven in een moeilijke periode. Door rust ontstaat er ruimte om je zonder verwachtingen en oordelen open te stellen voor hoe je je voelt en wat er is. Bewustwording kan leiden tot nieuwe inzichten, waardoor veranderingen kunnen plaatsvinden. Goed in contact zijn met jezelf, met je wensen en je grenzen, maakt dat je stevig en met zelfvertrouwen in het leven staat en beter om kunt gaan met tegenslagen.

Steeds meer mensen laten zich op regelmatige basis masseren als onderdeel van een gezonde leefstijl. Het past in het rijtje: gezonde voeding, voldoende beweging en tijd vrijmaken voor de dingen waar je blij van wordt. Hiermee neem je zelf verantwoordelijkheid voor je welzijn.

No Worries Massagepraktijk

© Copyright 2020